دستور پخت خورش کرفس مجلسی و خوشمزه
مواد مورد نیاز | میزان لازم |
گوشت خورشتی | ۳۰۰ گرم |
کرفس | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
برگ کرفس | ۱۰۰ گرم |
نعناع تازه | ۲۰ گرم |
جعفری تازه | ۸۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق چای خوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور پخت خورش کرفس
برای طرز تهیه خورش کرفس ابتدا کرفس ها را خوب بشوئید سپس به اندازه های دلخواه و یک اندازه خرد کنید که بهتر است کرفس ها قد یک بند انگشت خرد شوند. برگ های کرفس ، جعفری و نعنا را ساطوری کنید سپس برگ کرفس ، نعنا و جعفری را درون مقداری روغن تفت دهید و سرخ کنید.
پیازها را ریز خرد کنید سپس درون روغن فراوان تفت دهید تا نرم و طلایی شود ، گوشت های خورشتی را به تکه های دلخواه برش بزنید سپس به همراه زردچوبه و فلفل به پیاز اضافه کنید و تفت دهید ؛ پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد رب گوجه فرنگی و کرفس های خرد شده را اضافه کنید سپس چند لیوان آب بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم گوشت بپزد و نرم شود.
در اواسط پخت گوشت لیموعمانی ها را با چنگال سوراخ کنید و داخل گوشت بریزید ، پس از پختن گوشت میتوانید سبزی های سرخ شده را اضافه کنید ، با حرارت ملایم ۳۰ – ۴۰ دقیقه اجازه دهید خورشت بجوشد و جا بیفتد. پس از اینکه خورشت جا افتاد درون ظرف بکشید و روی آن ۲ قاشق غذاخوری روغن داغ بریزید اکنون آشپزی شما به پایان رسیده است و میتوانید غذا را به همراه برنج سرو کنید.
نکات مهم تهیه خورش کرفس
- این خورشت در ظاهر بسیار شبیه به خورش قورمه سبزی می باشد که برای مهمانی نیز مناسب است.
- چنانچه در اندازه گیری سبزی ها مشکل دارید به این صورت عمل کنید : مقدار برگ کرفس ( ریز خرد شده ) ۵ قاشق غذاخوری ، مقدار نعنا ( ریز خرد شده ) ۱ قاشق غذاخوری و جعفری ( ریز خرد شده ) نیز ۴ قاشق غذاخوری میباشد.
- میزان ترشی خورش کرفس سلیقگی می باشد.
- میتوانید بجای لیموعمانی از ۳ قاشق غذاخوری آبلیمو استفاده کنید.
- اگر نعنا و جعفری ندارید میتوانید به همان مقدار از برگ کرفس استفاده کنید.
- میتوانید به جای گوشت از مرغ و یا بوقلمون نیز استفاده کنید.
تزیین رستورانی و طرز پخت خورش کرفس خوشمزه در خانه